wet-light-bulbs-photography-3v9odmw7gd15v4yb

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

Profil

Født 1954 i Stockholm af danske forældre, som flygtede under Danmarks besættelse, fordi min far var jøde – om end ikke troende.

Efter 5 års lykkelig barndom i Viborg flyttet med min nyskilte mor og to nærmest voksne søskende til Aarhus, hvor jeg har boet siden 1959 med korte afbrydelser. 

Birgitte har været min ægtefælle siden 1984, hvor vi fik Martin og i 1988 Nina. Begge har – udover sig selv – beriget os med foreløbig i alt 3 børnebørn, Malias, Max, Marlin og en lille ny dreng på vej samt en svigerdatter og en svigersøn.

Uddannet cand.scient.pol., sprogofficer og ph.d. i organisation.

Arbejdslivet afsluttede jeg i 2024 efter 42 år – heraf 23 i det private vekslende som chef og konsulent og siden 19 år i Region Midtjylland også skiftevis som konsulent og chef. Det startede i jernindustrien og sluttede i sundhedsvæsenet. Lidt utraditionelt, men jeg ser selv en rød tråd igennem det, der kan beskrives med nøgleordene innovation, internationalt, integration og implementering.

Det meste af tiden har jeg beskæftiget mig med at forbedre – først med at få øje på nye løsninger og siden med at få dem ført ud i livet og spredt. En del arbejde og studier i både Europa og andre verdensdele drevet af udlængsel har yderligere skærpet min interesse i forskellige liv og livsvilkår. Den interesse og det at arbejde i forskellige store organisationer med mange forskellige fagfolk og funktioner har skærpet min respekt for betydningen af at integrere – at skabe forbindelse og forståelse mellem alle involverede individer og grupper, hvis man vil have forbedringer til at lykkes.

Det styrker også integrations-musklen siden 1984 at indgå i og blive boende i et ’palaver-demokrati’ i form af et bofællesskab med 14 andre familier, der er fælles om det praktiske og fællesskabets kit – fællesspisningen. 

I skolen havde jeg nok det talte ord i min magt, men var ikke overvældende god til skriftlige fremstillinger. Min skønlitterært interesserede mor faldt ofte af i svinget, når hun skulle læse og kritisere – og det var sjældent hendes skyld.

Derfor har det været voldsomt givende for min egen forståelse af de ting, jeg har beskæftiget mig med at skulle formidle dem til andre både i undervisning og i de sidste mange år som skribent, redaktør og medforfatter på en række fagbøger og artikler inden for ledelse, innovation og implementering. Når man skriver for at udgive, har man kompetent og nogenlunde tålmodigt modspil af medforfattere og ikke mindst professionelle redaktører. Det har gjort en kæmpe forskel for mig.

Faktisk har det skærpet håndværket som skribent så meget, at jeg er blevet overmodig og de senere år er begyndt at prøve kræfter med fiktion. Noget af det, jeg er klar til at vise frem, finder du under FIKTION og noget er på vej som REJSEDAGBOG

Scroll to Top