wet-light-bulbs-photography-3v9odmw7gd15v4yb

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

Dag 9 Onsdag 15. Maj Chalon sur Saone til Macon

Så er jeg i hjertet af det første store vinområde, Bourgogne og skal overnatte i byen, der lægger navn til et distrikt med mange kendte vine. Jeg kører en stor del af tiden langs Saone floden, knap 100 meter bred og majestætisk. Det er tydeligt på standarden for hus og haver i området, at der er penge mellem folk. Nogle steder minder det om en tur langs Gudenåen i Svejbæk.

Vejen herhen bød på flere sjove oplevelser. Først skulle jeg finde fra hotellet i Chalon sur Saone til dagens etape, der oprindelig var lagt med et andet startsted. Jeg passerede i udkanten af en lille landsby syd for Chalon. Pludselig kommer ca. 50 køer gående ned ad den lille vej. Det så rutinemæssigt ud for dem, omend et par alligevel stoppede op og gloede nysgerrigt på mig. Presset bagfra fik dem dog hurtigt videre. De var givet på vej på græs; men jeg blev lidt spændt på, hvad eller hvem der var bag flokken. Umiddelbart kunne jeg ikke se nogen; men så til sidst dukkede en nydelig yngre kvinde op. Hun var i chik buksedragt og iført make up og solbriller. Det var givet hendes køer; men hun kunne altså lige så godt have været en tur på Strøget.

Siden mødte jeg en anden langturscyklist på el-sofacykel og med fuld oppakning. Han lå i godt en halv meters højde, når han kørte. Ufatteligt at han har mod på det. Han kan ikke gøre efter Google Maps. Når jeg tænker på de ‘morsomme’ stræk, jeg allerede har kørt på. Eller for den sags skyld, når man i en periode er nødt til at køre på de almindelige og ind imellem stærkt befærdede veje, så ville jeg nødigt ligge under en meter over asfalten – selvom der er markerede cykelbaner.

Dagens 3. nævneværdige møde opstod, da jeg holdt pause ikke så langt fra Macon. Jeg satte mig på en bænk, og nogle få meter derfra holdt et langfartspar også hvil under nogle træer. Vi udvekslede høfligheder. Så opdagede vi, at vi havde hilst på hinanden for et par dage siden. Det var parret, der skulle lige så langt som jeg! Nu bekræftede de, at de også var afsted i to måneder. Deres rute var nok lidt længere end min. De kørte jo el-cykler og skulle altså fra Bordeaux videre op til Nantes, hvorefter de ville køre igennem Loire-dalen. Så denne gang blev vores farvel-hilsen ‘på gensyn’!

M.v.h Henrik 

Scroll to Top