wet-light-bulbs-photography-3v9odmw7gd15v4yb

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

Dag 28 Torsdag 6. Juni Agen til Marmande

Dagens billede viser Bram, jeg besøgte i sidste uge, fra luften. Flere af middelalderbyerne her er opbygget som en vognborg for at beskytte en fæstning i midten.

Apropos Lourdes fortællingen i går, kom jeg til at tænke på Birgittes og min vandretur i 1983 igennem Pyrenæerne. Den startede i nærheden af Lourdes. Også da var vejret helt af lave – koldt, blæsende og regnfuldt. Rygsækkene var også for tunge. Vi skulle jo have vandmelon, landpostej på dåse, rødvin osv. til at forsøde turen lidt, og dermed blev vores distancer nok også lidt for store.

Vi var bl.a. taget afsted, fordi vi var i en alder (sidst i tyverne), hvor vi syntes det biologiske ur tikkede højt. Kunne vi holde hinandens selskab ud 14 dage ude i naturen? Det fik vi rigelig lejlighed til at afprøve. Derfor konkluderede vi også undervejs ved et af de få lejrbål, at vi ikke blot holdt af hinanden; men nok også mente at vi i fællesskab kunne påtage os et langsigtet ansvar ved at få børn sammen.

Så er det siden gået slag i slag i godt 40 år. Vi er stadig hinandens nærmeste – med skyldig hensyntagen til vores børn og børnebørn. Jeg ser Birgitte som min makker i alt væsentligt, som nærmeste fortrolige og med det gode udtryk, livsvidne. Vi har jo oplevet og stået igennem mere sammen end med nogen andre. Det skaber en nærhed – og en hudløshed – som jeg aldrig ville undvære.

Det er også afsæt for at give hinanden god plads. Vi behøver ikke at flette fingre hele tiden (gør det faktisk temmelig sjældent), men kan sagtens glædes over hinandens forskellige interesser og samvær med andre. Undervejs har vi også hver især forfulgt forskellige muligheder, som ellers nok kunne stressteste forholdet. Jeg har studeret i USA i 3 måneder og drevet firma ud af København i 5 år med fravær hjemmefra ca. halvdelen af ugen. Birgitte har taget en master i Odense med fravær 2*2 dage om måneden i et par år osv. Seneste har jeg givet mig alene ud på disse 2 måneders tour. Birgitte fik skam budet, men betakkede sig. Vi er i daglig digital kontakt, netop for alligevel at dele og at holde linjen varm. Det fungerer godt for os.

Jeg har her set flere både ældre og yngre par køre cykellangtur på tandem; men det tror jeg alligevel ikke, vi bør udsætte vores forhold for!

M.v.h Henrik 

Scroll to Top