wet-light-bulbs-photography-3v9odmw7gd15v4yb

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

Dag 27 Onsdag 5. Juni Moissac til Agen

Dagens billede viser en ‘kanalbro’ over floden Tarn, der om lidt løber ud i Garonne – min følgesvend frem til Bordeaux. En STOR akvadukt!

Området Haute Garonne, jeg lige har forladt, omfatter også en del af Gascoigne, der ifølge Alexandre Dumas var den fjerde musketér, d’Artagnans hjemegn. Byen Lupiac har ligefrem et museum for denne fiktive helt!

Måske I husker, at jeg blev morfar for et stykke tid siden. Carlo er nu tæt på 1 måned gammel. Han er gået i skarp træning, så han kan komme på sin første udlandsrejse om godt 14 dage, når han sammen med mor og mormor forhåbentlig deltager på tour’ens sidste etape.

Det er fascinerende og glædelsesfyldt dag for dag at følge, hvordan vores ‘lille’ datter – en forlænget fuldvoksen kvinde – med stormskridt modnes som forælder. Det giver mindelser ca. 40 år tilbage at opleve hende gå fra forsigtighed og lidt usikkerhed til meget hurtigt at have klar føling med sin søns habitus og så gøre det, der føles rigtigt – uanset, hvad der måtte stå i bøgerne.

Ind imellem overvældes jeg nemlig af mismod over at høre (om) et utal af småbørnsforældre, som bliver ved med at stå famlende over for deres børns behov og reaktioner. Jeg tror, de var bedre hjulpet, hvis sansningen flyttede oppe fra hovedet og ned i hjerte og hænder. Heldigvis har vi oplevet vores to børns første år som lette og ikke særligt intellektuelt krævende. Som årene går, stiller større børn selvfølgelig anderledes krav til vores intellektuelle opmærksomhed; men det skal helst vende den vej. Så fik jeg lige sneget et yndlingsstandpunkt ind her…

I Moissac traf jeg 3 ‘pilgrimme’ fra New York (stat og by). De går årligt en uge på vej mod den 780 km lange franske version af caminoen, der ligesom de 6 andre varianter ender i Santiago de Compostella. Den franske er åbenbart langt den mest populære rute. Når de kommer længere mod syd, vil de komme i nærheden af Lourdes – en lille by ved foden af Pyrenæerne, der globalt er kendt som hjemegn for en ung, kvindelig helgen, St. Bernadette, der blev kåret først i 1900-tallet. Hun skulle have oplevet flere åbenbaringer af Jomfru Maria og have haft helende evner. Over 1 mio. pilgrimme besøger hvert år Lourdes i håb om at opnå heling for deres fysiske lidelser. Mageløst at det stadig forekommer – og på disse kanter!

M.v.h Henrik 

Scroll to Top