wet-light-bulbs-photography-3v9odmw7gd15v4yb

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

Dag 2 Tirsdag 7. Maj Marckolsheim til Baltzenheim

Kom noget sent afsted, fordi udsendelse af gårsdagens postkort trak ud. Jeg trak nok det korte strå i konkurrencen med min værtsfamilie om adgangen til internettet i løbet af aftenen. Det hjalp heller ikke, da jeg strakte våben og brugte telefonen som hotspot. Om morgenen, hvor kun manden i huset var hjemme, gik det noget bedre. Efter et par forsøg og en udsendelse uden aktivt link udkom jeg vist korrekt.

Så på cyklen og tilbage til Rein-Rhone kanalen og videre mod syd. En flot stork midt i en mark fik mig til at tage kameraet frem. At sænke tempoet kan skærpe opmærksomheden. Foto sessionen gjorde, at jeg fik øje på en kirkegård for ‘israelitter’ ved siden af marken. Gemt bag en høj, blåmalet mur og aflåst. Et skilt oplyser, at nøglen kan fås på ‘le mairie’ – rådhuset. Jeg smugkiggede gennem sprækker i lågen og fik glimt af en række markante gravsteder med store og velplejede gravsten. Her tages risikoen for hærværk alvorligt.

I får ikke storkebilledet. I har sikkert set én før, og jeg har endnu ikke lært at zoome på mobilen, så der er mest mark og en lille knappenål af en stork på billedet. Til gengæld får I et andet typisk motiv: gæt engang…….Alsace’s svar på roe-kuler, nemlig et ‘høj-lager’ af fodermajs fra sidste år. Tænk at de ikke mugner!

Resten af turen gik i roligt tråd og lykkelig bevidsthed om, at jeg nu havde ugens sidste overnatninger på plads – efter lidt danserier med Airbnb. Måske de var lidt skuffede over, at jeg i næsten et år har været væk fra deres tjeneste. I hvert fald skulle jeg igennem adskillige genkendelses- og sikkerhedsprocesser. Jeg kommer sikkert til at bruge dem mere til at lappe hullerne mellem beskedne hoteller i det vidstrakte franske overnatningslandskab. Som cyklist kører man ikke bare 10-15 km væk fra ruten for at komme til at sove.

I går fik jeg afveksling fra restaurationsbesøg, da jeg selv kunne bixe et par måltider sammen i lejlighedens veludrustede køkken. Til aften oplevede jeg til gengæld landsby-hotellets charme. Dagens menu for godt 100 kr (!) med landpostej og gemyse, kylling i lys sovs med spätlese og husets æbletærte. Ikke prangende men god kvalitet og serveret i et tempo, der kan hamle op med fast food. Sådan!

M.v.h Henrik 

Scroll to Top