wet-light-bulbs-photography-3v9odmw7gd15v4yb

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

Dag 16 Torsdag 23. Maj Bourg Saint Andéol til Roquemare

Jeg må vist hellere få overstået en af de begivenheder, jeg ville vende tilbage til.

Forleden fulgte jeg min primære navigationsapp frem til et lille skovstykke, hvor man skulle krydse en lidt større bæk. Bækken var ledt i et støbt, let skrånende løb, og vandet havde en dybde på 20-30 cm. På den anden side lå to unge fyre og gassede sig i græsset. Den enes cykel stod lænet op ad det støbte løb. Man passerer åbenbart bækken ved at cykle gennem løbet, registrerede jeg og kørte forsigtigt ud.

Ca. midtvejs ude blev løbet ujævnt og noget dybere – snarere 30-40 cm. Bunden var slimet og mine dæk glatte….Pludselig lå hele ekvipagen nede i bækken! Det kunne kun gå for langsomt med komme på benene og bjærge min dyrebare last af elektronik, tøj, bog, penge osv. De unge fyre blev vækket af postyret og styrtede den væltede MOMIL (Munch Older Men In Lycra) til undsætning.

Jeg slog mig ikke, lasten forblev tør, men selvfølelsen fik skrammer. Forsigtigt spurgte dem, om de var kommet samme vej som jeg? Næh, de havde taget broen… og pegede på en fin cykel- og gangbro lige neden for lejet! Men som den ene sagde, min løsning var jo sjovere….

Et typisk eksempel på, at hjernens hurtige system – det instinktive – havde sluttet fra synet af bæk-lejet, cyklen og de afslappede fyre, til at det var vejen. I stedet kunne hjernens langsomme system – det logiske – have sagt: den slags plejer app’en ikke at lede ud i, kan det nu også passe, og er der ikke en anden løsning??

Hvordan lige forklare, at det var Frankrig, jeg skulle cykle rundt i? Ja, jeg har rejst her meget; men det har jeg også i Italien, Tyskland osv. Frankrig har så utroligt meget, der tiltrækker: et land med stor variation i geografi, klima, flora og fauna og kulturelt. Hverdagsæstetik fylder meget. Mange bygninger er smukke, mange af de små logier er nænsomt restaurerede gamle bygninger i søvnige små landsbyer. Folk er gennemgående imødekommende overfor en rejsende, som tydeligvis ikke taler sproget formfuldendt, men dog forsøger. Man får ofte vel-tillavede måltider, billige og meget enkle, men gode råvarer behandlet godt. Ikke at forglemme et fantastisk netværk af dedikerede og velskiltede cykelruter.

M.v.h Henrik 

Scroll to Top