wet-light-bulbs-photography-3v9odmw7gd15v4yb

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

HENRIK W. BENDIX

En rejsedagbog – fiktion for unge – og tekster om ledelse

Dag 1 Mandag 6. Maj Strasbourg til Marckolsheim

I dag valgte jeg at køre med en ferskvandskølet motor…..

Afgangen fra Kehl blev forsinket et par timer af, at jeg til morgen fandt ud af, at jeg havde fået booked min overnatning tirsdag til om mandagen, hvor jeg så havde to – på to forskellige lokaliteter. Det kan tage sin tid at få håndteret med en af de store booking-tjenester. Desuden skulle Vodafone butikken også lige åbne, så jeg kunne købe en erstatning for den iPad lader, jeg havde efterladt derhjemme. Desværre betød det så, at dagens tørvejr var brugt op.

Nu er der kun 47 etaper tilbage efter ca. 50 km ligeud langs den smukt garnerede Rhein-Rhone kanal. Duft af ramsløg til næsen, et klorofylmættet bladoverhæng langs store stræk og jublende larm fra drosler og andre småfugle som tydeligvis ‘var i byen’ for at se, om der skulle være nogen at danne familie med. Ikke noget silende regn kunne forhindre. Ellers var den primære trafik omkring kanalen cyklister som jeg iført alle opfindsomme former for beskyttelse mod regnen. Jeg tror nu min tynde løbejakke, bare ben og et godt tråd var en lige så effektiv løsning. Så snart bare en anelse sol forsøgte at bryde igennem det tunge skylag, kunne man lynhurtigt føle sig godt tilpas igen.

Hvad foregår der i hovedet på en aldersstegen forlystelsescyklist, der primært skal holde øje med, at han ikke kører ind i nogen ud af den endeløse lige cykelsti? I længere perioder absolut ingenting – blot registrering af sanseindtryk…..og som timerne går i stigende grad forsøg på at slukke for sanseindtrykkene fra mellemkødet. En erfaren veninde siger, at jeg skal holde ud i ca. 14 dage, så er der slukket for faresignalerne fra området lige over sadlen….

Dagens indkvartering var en kæmpe AirBnB lejlighed på første sal i en lille byhus i Baldenheim. Ingen restaurant, kro, pizzajoint, café eller bare et supermarked helt konkret i miles omkreds. Men husværten bød sig til som chauffør til et supermarked lidt længere væk og fortalte undervejs om hans store cykeltur til sin oprindelige hjemegn nær Marseille. 900 km på 10 dag med telt og det hele har give ham blod på tanden og blik for en forretning: den gamle lade skal ombygges til simpel indkvartering for de – kommende – mange turistcyklister.

M.v.h Henrik 

Scroll to Top